Jump to content

Duplakuplungos váltót fejlesztenek a Civichez

2017. 06. 19. 12:37

Új automata váltót kaphat a Honda Civic, az 1,5-ös motorhoz próbálgatják a márka más modelljeinél már alkalmazott nyolcfokozatú automatát.

Feltűnt egy különös tanulmányautó, méghozzá egy évente rendezett Honda találkozón, ráadásul egyenesen a gyáriak hozták. A matt fekete kocsin, ami egy tizedik generációs szedán Civic, olyan átalakításokat végeztek, amik jó eséllyel a ráncfelvarráskor kerülhetnek bele a sorozatgyártott kocsikba. Először is ilyen a nyolcfokozatú, duplakuplungos automata váltó. A Civic jelenleg 1,5 és 1,0 literes motorokkal érhető el, váltóból hatfokozatú kézit és fokozatmentes automatát választhatunk. Nagy előrelépés lehetne, egy duplakuplungos azok számára, akik menekülnek a CVT-től.

Maga a váltó nem új fejlesztés, ez a nyolcfokozatú duplakuplungos már megtalálható a márka amerikai luxusmárkájának kínálatában, például az Acura CDX-ben. Hogy mely piacokon és mikor lesz elérhető ez a váltó a Civichez, egyelőre rejtély, a kocsiban mutatott többi fejlesztésre viszont nagy esély van, hogy a modellfrissítésre megérkezik. Ilyen például a megváltoztatott segédkeret, ami állítólag 25%-kal javítja a karosszéria torziós merevségét, de lágyítottak a futóművén és a fékeket is áthangolták a matt fekete autóban.

(Forrás: autonavigator.hu, kép: autobild)