Jump to content

Megjött az első fotó az ősszel érkező új Suzuki Swift Sportról

2017. 07. 24. 17:12

Suzuki Swift vadonatúj generációja nemrég mutatkozott be, ám a japánok a már generációk óta kiváló és élvezetes Sport változatról akkor még nem rántották le a leplet. Most azonban egy fotóval karöltve hivatalosan is bejelentették, hogy az őszi Frankfurti Autószalonon végre láthatjuk majd az újdonságot, ami nem csak gyorsabb, de látványosabb is lesz, mint elődei.

Már a most megosztott fotón is jól látható, hogy a japánok minden eddiginél agresszívabbra szabták a Swift sportváltozatának tekintetét, amit a nagyobb és élesebbre húzott légbeömlők mellett az átformált, jóval harapósabb első hűtőrácsnak köszönhetünk – de természetesen az egyedi keréktárcsák sem maradhattak el. Az új Swift már egyébként is jóval fiatalosabb lett, mint elődei, de az új hűtőráccsal már-már ijesztőre váltott a kisautó – persze mindezt pozitív értelemben tette.

Az elődök esetében 1,6 literes szívómotorokkal találkozhattunk, így az új Swift Sport lehet az első, amely turbómotorból meríti majd az erejét. Minden bizonnyal a Vitarában és az SX4 S-Crossban már kipróbált 1,4 literes egység kerül majd be az autóba, és bár hivatalos információk nincsenek, jó eséllyel a 140 lóerős teljesítmény sem változik majd – de ha igen, akkor is legfeljebb néhány taggal bővül majd a ménes. Ez ugyan mindössze 4 plusz lóerőt jelentene a korábbi változathoz képest, ám ennél sokkal fontosabb lehet a jóval alacsonyabb fordulaton ébredő 220 Nm-es nyomaték, amitől jóval fürgébb lehet majd a kisautó – ezen a fronton már plusz 60 Nm-ről beszélünk, ami nem elhanyagolható.

Az extra teljesítmény és nyomaték azonban még mindig nem minden, ugyanis a gyáriak igyekeznek 1 tonna alatt tartani az autó súlyát – sőt, egyes hírek szerint akár a 900 kilogrammos határ alá is beférhetnek, de erre azért kicsi esélyt látunk. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy nem csak erősebb és nyomatékosabb, de könnyebb is lesz elődjénél az új Swift Sport, ami a korábbi változatok kiváló képességeiből kiindulva nagyon sokat ígér. Alig várjuk már, hogy ősszel bemutatkozzon az újdonság.

(Forrás: autopult.hu)