Jump to content

2025-re véget ér a benzin és a gázolaj kora a Hyundai szerint

2017. 07. 26. 10:37

Miközben a Hyundai egyelőre a vásárlói igényeknek megfelelően tapogatózik a különböző alternatív hajtású irányokba, a jövőt illetően egyre határozottabb elképzelése van a koreai márkának. A gyáriak nyilatkozatai alapján 2020-ra nagyot ugrik előre az elektromos autók részaránya, de az igazi robbanás öt évvel később várható.

Hyundai és a Kia is erősen nyitott dedikált hibrid modelljével, és konnektoros hibrid hajtásláncok tekintetében is egészen jól állnak, és egy-egy teljesen elektromos modell is van a kínálatukban. A jövőben ez változhat, ugyanis például a márka alelnökének véleménye szerint egy komolyabb áttörés az akkumulátor-technológiában már 2025-ben száműzhetné a belső égésű motorokat a piacról.

A lítium-ionos akkumulátorokban rejlő lehetőségek a koreaiak számítása szerint 2022 környékén kimerülnek, így egyre sürgetőbb a technológiai áttörés. Ezzel pedig lehet számolni, a prototípus tesztek ugyanis sok esetben nagyon ígéretesek – de sok idő kell ahhoz, mire sorozatgyártásra képessé teszik a technológiát. „Ha varázsütésre megjelenne egy igazán új, következő generációs akkumulátor 2025-ben, akkor az elektromos autók részaránya a várható 20-30 százalékról 80-90 százalékra emelkedne a teljes piacon,” mondta az alelnök.

Hogy az áttörés megtörténik-e, az a jövő zenéje, a fordulópontot sokan 2020-ra várják. Addig is számos új akkus Hyundai premierjére számíthatunk. A következő három esztendőben 10 hibrid, 8 konnektoros hibrid és 8 teljesen elektromos autó is érkezik a koreai márkától, sőt, két sorozatgyártású hidrogénes modell is tervben van.

(Forrás: autopult.hu)