Jump to content

Új Renault Captur, az egyik legnépszerűbb városi autó

2017. 09. 07. 15:53

Európában az emberek valamiért megőrülnek a Capturért, csak 2016-ban 215 670 darabot kapkodtak el a Renault kisméretű, városi használatra tervezett szabadidő-autójából. Ezzel az eredménnyel a kategória legjobban fogyó modellje lett a Captur.

 

A Captur 2013 óta tagja a Renault kínálatának, és Európában kategóriájának egyik legsikeresebb tagja. A félidei frissítés nála sem maradhatott el, azonban a mind a mai napig friss, és a franciák formanyelvébe tökéletesen illeszkedő formáinak hála, nem kellett komoly változtatásokat végrehajtaniuk a mérnököknek. A főbb elemek vonásai gyakorlatilag változatlanok maradtak, de a hűtőrácsra biggyesztett króm betéteknek, az akár teljesen LED-es fényszórók új, a testvérekéhez hasonló, C-alakú menetfényt formáló grafikájának és a finoman átszabott első lökhárítónak köszönhetően mégis első ránézésre feltűnhet a turpisság.

 

Ugyanez igaz a hátsó traktusra is, hiszen ott is a lámpatestek grafikáját és a lökhárítót érintette a ráncfelvarrás – habár utóbbit szinte alig észrevehetően. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, két új látványos fényezés, egy platina szürke tetőszín és néhány új 16 és 17 colos keréktárcsa is csatlakozott a kínálathoz, amelyeknek köszönhetően immár összesen 30 különböző összeállításban lesz elérhető a frissített Captur. Az Initiale Paris felszereltséggel a Captur igazán látványossá varázsolható, akárcsak nagyobb testvérei, így összességében jóval komolyabb képet fest elődjénél a kis crossover.

Benzines fronton továbbra is a 90 lóerős 0,9 és a 118 lóerős 1,2 literes turbós egységek lesznek elérhetőek, míg dízelek terén a jól ismert 1,5 literes szerkezetet rendelhetjük majd meg – utóbbi 90 és 110 lovas verziókban elérhető. A Captur frissített verziója a külcsín tekintetében jóval nagyobb szabadságot enged a vásárlóknak, miközben a lemezek alatt rengeteg új technológiával bővült a crossover. Így a jobban felszerelt változatok drágábbak lettek néhány százalékkal, mint az előző változat – ezért a pénzért azonban egy jobb, komolyabb megjelenésű autót kapunk majd.

 A teljes választékért látogassanak el a www.renault.hu/budapest weboldalra!

 

 

 

(Forrás: szerkesztőség)