Jump to content

Megbüntették a BMW-t

2018. 12. 25. 17:02

Úgy tűnik Dél-Korea nem elégedett meg a BMW visszahívási akciójával, megbüntetik a BMW-t, a kigyulladó autói miatt.

Bekeményít a BMW-vel szemben Dél-Korea. Az ország hétfői bejelentése szerint 11,2 milliárd won (2,78 milliárd forint) bírságot szabnak ki az autógyártóra, és büntetőjogi eljárást kezdeményeznek ellene, amiért nem megfelelően járt el az autóit érintő év eleji tűzesetekkel kapcsolatosan.

A dél-koreai Közlekedési Minisztérium öt hónapos vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a BMW szándékosan igyekezett elfedni a műszaki hibákat és túl lassan döntött a járművek visszahívásáról, miután nagyjából negyven autójuk gyulladt ki az év elején. A minisztérium úgy találta, hogy a tűzesetek a kipufogógázvisszavezető-rendszer (EGR) hibás szelepe miatt történtek.

A minisztérium rámutatott, hogy elemzésük szerint a BMW már 2015-ben tudott az EGR problémáiról már ekkor felállítottak a központban egy csapatot, amely annak megoldásán dolgozott, de a járművek visszahívásáról csak sokkal később döntöttek, és akkor is jóval szűkebb körben léptek, mint az szükséges lett volna.

Koreában a BMW július és október között 172 000 autót, 65 különböző modellt hívott vissza a szervizeiben javításra. Világszerte a 1,6 millió járművet érintett az akció. Koreában korábban számos BMW modellt tiltottak ki parkolókból, mert azok hosszabb utak után, álló helyben hajlamosak voltak kigyulladni.

“A BMW-csoport együttműködik a folyamatban lévő vizsgálatban, és elkötelezett a probléma megoldása iránt” – közölte a bajor gyártó.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)